keramiek

vrij-werk

keramiek

Sinds een tijdje ben ik aan het werk met Porselein. Voor mij een nieuw medium met talloze mogelijkheden.

‘De Woeste Wilden’ 
Kunstwerk speciaal ontwikkeld voor de wedstrijd voor de Zomer Expo in het Gemeentemuseum in Den Haag. En het is gelukt!

Speciaal voor het thema “Woest” ben ik mezelf, als illustrator en vormgever, een (voor mij) nieuwe techniek gaan aanleren en toepassen. Geïnspireerd door de woeste scheepvaart uit de Nederlandse geschiedenis en daarnaast de kwetsbaarheid van het Nederlandse ‘Delfts Blauw’. Ook bij de gebruikte materialen staat ruig en subtiel tegenover elkaar. Laat je even meevoeren met een glimlach op het gezicht.

‘Servies’
Beschilderd servies met een vleugje humor. Bij de kop en schotels lopen de schilderingen op de schoteltjes door op het kopje.

‘Knal-verliefd’
Deze afgegoten kurken vormen samen zowel hetero- als gay- koppels.

‘Facebook, de stille strijd’
In dit beeld wil ik onze tijdsgeest proberen te vatten in een juist middeleeuws tafereel van hele en halve ridders. Zijn de tijden echt zo anders of nog steeds hetzelfde? In deze tijd is voor veel mensen Facebook een deel van hun leven geworden. Jezelf zo goed mogelijk aan anderen laten zien. ‘Kijk eens wat ik een spannend leven heb!’ En natuurlijk ook naar anderen kijken, die een nog leuker en spannender leven lijken te hebben. Wil iedereen niet als beste uit de bus komen? En genieten van het leed van een ander, zolang je er zelf geen last van hebt? Of juist medelijden oogsten met je eigen leed.

 

 

 

Delen